Rik på natur

innovasjon i en ressursbasert kunnskapsøkonomi

av (redaktør) og Olav Wicken (redaktør).

Fagbokforlaget 2008 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir innblikk i hvordan dynamikken er i enkelte næringer. Den beskriver innovasjonsprosesser i ressursbaserte sektorer, og viser på hvilken måte disse benytter seg av avansert teknologi. Forfatterne beskriver blant annet silisiumindustrien, vann som kommersielt produkt og havbruksnæringen, samt strategiene fra hydrogenbasert energiproduksjon, innføringen av vindkraft og gassdrevne skip. Med litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Norge er et av de få landene i verden som er blitt rikt ved å spesialisere økonomien på råvarer og halvfabrikata, sektorer som oftest oppfattes som lavteknologiske. Mange økonomer argumenterer for at land som baserer seg på produksjon av naturressurser, rammes av en ressursforbannelse som gir seg utslag i lav vekst, liten interesse for entreprenørskap og politisk korrupsjon. Norges utvikling står i skarp kontrast til en slik forståelse av ressursbaserte økonomier. I Rik på natur diskuterer forfatterne teorier og litteratur om forholdet mellom ressurser og velstandsutvikling. Boka påviser med konkrete eksempler hvordan det skjer omfattende og komplekse innovasjonsprosesser som legger grunnlag for dynamisk endring i disse næringene: Silisiumindustrien ble omformet til solcelleindustri, vann ble et kommersielt produkt, torsk ble havbruksnæring og tradisjonsrik mat ga grunnlag for desentralisert småproduksjon. Videre belyses strategiene for utvikling av hydrogenbasert energiproduksjon samt problematikken omkring innføringen av vindkraft og gassdrevne skip. Redaktørene av Rik på natur arbeider ved Senter for teknologi, innovasjon og kultur ved Universitetet i Oslo, og alle bidragsyterne er knyttet til senteret.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788245007022

EAN 9788245007022

Språk Bokmål

Sider 199

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket