I 1990 engasjerte Nycomed Avdeling for økonomisk historie ved Handelshøyskolen BI til å gjennomføre et historieprosjekt, på bakgrunn av behovet for en faglig og uavhengig fremstilling av Nyegaard & Co og den rolle bedriften har spilt innenfor den farmasøytiske industrien fra starten i 1874 til fusjonen med Hafslund i 1885. For å kunne gjennomføre prosjektet, har forfatterne hatt tilgang til bedriftens arkiv, til å formulere problemstillinger, og gi dypere innsikt i enkeltemner. Med noter, kilde- og litteraturliste og personregister.
Forlag Ad Notam Gyldendal
Utgivelsesår 1994