Rihkkut rájiid

av (forfatter), Per L. Boine (oversetter) og Kristina Utsi (oversetter).

DAT 2006 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Samiske terrorister sprenger Sveriges største demning, Sorvadammen, noe som fører til at mange tusen menneskeliv går tapt. De protesterer mot det de mener er brutte løfter fra den svenske staten.

Omtale fra forlaget

... "De siste timene hadde vært lange, men nå tikket sekundene. Fjernutløseren hadde de plassert 340 meter fra sprengladningen. I følge Joer, eller snarere Martin Jonsson, var utløseren godt festet til sprengladningens mottaker. Plassen for fjernutløseren hadde de valgt for mer en tre år siden. Ove Nielk og Rebes Mornat syntes at det var Martin Jonsson som var eksperten, men han hadde hele tiden sagt at han hadde lært seg alt av Joer ... ... Klokken er 23.15, her er nyhetsredaksjonen med en ekstrasending som følge av damkatastrofen i Nord-Sverige. Det er nå helt klart at damkatastrofen ved Siiddasjávri cirka kvart på elve er forårsaket av ukjente gjerningsmenn. Ti minutter senere ble også Sádijávri dammen sprengt. Vannmassene fra Sádijávri strømmer nu fritt mot innsjøen Langas, som ligger rett nedenfor Suorvadammens turbiner. Politiet i Gällivare oppgir at Vattenkraft har åpnet samtlige damluker fra Porjus ned mot kysten."... Rihkkut rájiid er en spenningsroman der en gruppe samer sprenger Luleelvens demninger i protest mot svenske statens neglisjerende samepolitikk. Sprengningen bryter strømforsyningen i deler av landet og forårsaker en flodbølge som sveper ned etter Lule elvdal... Lars Wilhelm Svonni, f. 1946, er oppvokst i Rautas vest om Kiruna og bor nu i Jokkmokk. Interessen for samisk rettshistorie inspirerte han til å skrive spenningsromanen Överskrida gränser (DAT 2005). Nu utgis hans debutroman i samisk oversettelse med tittelen Rihkkut rájiid. Han er en kjent profil i det samiske samfunnet gjennom sitt engasjement for samiske rettsspørsmål, og han har vært sametingsrepresentant 1993-2001 både som styremedlem og tingets møteleder. Han er igjen valgt for perioden 2005-2009.

Bokdetaljer

Forlag DAT

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788290625523

EAN 9788290625523

Genre Thrillere

Omtalt sted Sverige

Språk Nordsamisk

Sider 368

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket