Ridning som rehabilitering

av (forfatter).

Akilles 2006 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om tilpasning og tilrettelegging av ridning for mennesker med nedsatte funksjoner, i første rekke bevegelseshemmede. Den tar blant annet opp tilrettelegging for ryttere med reumatiske, muskel- og skjelettlidelser, synshemmede, og for barn med ADHD. Boka er beregnet på helse- og hestepersonell, først og fremst ridefysioterapeuter og ridelærere. Har stikkordsregister.

Omtale fra forlaget

Ridning som rehabilitering beskriver hvordan ridning kan legges til rette og tilpasses mennesker med nedsatte funksjoner, først og fremst bevegelseshemmede ryttere. Alle rideopplegg bør ta utgangspunkt i hvilke muligheter hver enkelt rytter har. Et viktig mål med boka er derfor å gi instruktører retningslinjer for ridetrening med utgangspunkt i beskrivelser av en rekke sykdomsgrupper og hvilke utfordringer slike ryttere står overfor.
Boka henvender seg til helse- og hestepersonell, i første rekke ridefysioterapeuter og ridelærere. Forhåpentlig kan også andre som interesserer seg for ridningens mange muligheter, ha glede av boka.

Norge har vært et foregangsland når det gjelder ridning både som terapi og idrett. Ridning som rehabilitering bygger på erfaringer og kunnskap som er utviklet ved Beitostølen Helsesportsenter og andre miljøer med interesse for ridning som rehabilitering, både nasjonalt og internasjonalt.

Bokdetaljer

Forlag Akilles

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788272861468

EAN 9788272861468

Språk Bokmål

Sider 305

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket