Her har forfatteren hentet inspirasjon i en av middelalderens fascinerende skikkelser, den visjonære abbedissen Hildegard av Bingen (1098-1179). Dette er et drama om kreftenes spill med menneskene, og om menneskenes ønske om å forstå og kontrollere dette spillet. Med "Rhindøtrene" avslutter Løveid sin dramatriologi om historiske kvinneskikkelser, som ble innledet med "Barock Friise" i 1991 og fulgt av "Maria Q" i 1994. Stykket ble uroppført ved Den nationale scene i Bergen 26. januar 1996.
Utgivelsesår 1996
ISBN13 9788205238473