Grunntankene i denne boken er de samme som i første utgave. I boken gjøres det blant annet rede for begrepet norm, for forskjellige typer av normer og for ulike sammenhenger mellom normene og mellom normer og aktiviteter. Det drøftes særskilt hvilke normer som anses for å høre med til rettssystemet. Samspillet mellom retten og andre sosiale faktorer blir også behandlet. I en viss utstrekning gjøres det bruk av synspunkter fra systemteorier som det er gjort generelt rede for i kapittel 2. Boken tar sikte på jurister, samfunnsvitere og filosofer.
Forlag Tano Aschehoug
Utgivelsesår 1991