Rettsretorikk

en metodelære

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren tar utgangspunkt i Aristoteles' definisjon av retorikk, og ser på hvilke muligheter man har til å overbevise andre om at en argumentasjon er riktig og akseptabel. Boka er beregnet på jusstudenter som ønsker ei innføring i juridisk metode.

Omtale fra forlaget

Rettsretorikk er en bok om de muligheter vi har til å overbevise om rettsspørsmål. I motsetning til vanlige lærebøker i juridisk metode, undersøker vi hvordan vi overbeviser andre - i stedet for å fokusere på hvordan vi går frem for å ta standpunkt til rettsspørsmål. Vi tar spranget over fra å se på hvordan vi finner rettsregler, til hvordan vi bruker dem i dialog med andre. Gode rettslige løsninger er resultat av et samspill mellom aktører som argumenterer rettslig, ikke av at enkeltpersoner med spesielle evner bruker rettskilder på en dyktig eller foreskrevet måte. Fremstillingen knyttes tett opp mot Aristoteles definisjon av retorikken og det Aristoteles og Cicero sier om rettstalen. Boken en innføring i rettslig argumentasjon. Den er nyttig for studenter og andre som søker mer allmenn opplysning og er opptatt av retorikk som fag. På grunn av det perspektivskiftet boken gjør i forhold til tradisjonelle fremstillinger av juridisk metode, vil den være av interesse også for jurister som er interessert i metodespørsmål. Retorikkens vekt på å analysere hva slags argumenter som kan anføres for og mot en rettslig løsning, gjør boken også nyttig for advokater. Hans Petter Graver er professor ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788245006049

EAN 9788245006049

Språk Bokmål

Sider 122

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket