Rettskraft

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2006 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken gir en systematisk fremstilling av de norske rettskraftreglene i tvistemålsloven og den nye tvisteloven. Hovedvekten er lagt på rettskraft i sivile saker, med et eget kapittel om straffesaker. Boken kan brukes som håndbok for advokater og dommere, og alle andre som vil vite det nærmere innhold i rettskraftreglene. Har litteraturliste, domsregister, lovregister og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Hva slags kraft er rettskraft? Kan partene avtale at en avgjørelse skal ha virkning som rettskraftig dom? Og har avgjørelser fra EFTA-domstolen og Menneskerettsdomstolen rettskraft i Norge? Dette er blant spørsmålene som behandles i boken, som er en systematisk fremstilling av de norske rettskraftreglene i tvistemålsloven og den nye tvisteloven. Dommer avgjør de krav som er reist og stenger for ny sak om samme krav. Men hvordan skal vi kunne si om to krav er like eller forskjellige? Og i hvilke tilfelle får dommen virkning for andre enn de opprinnelige partene? Disse spørsmål om rettskraftens «objektive» og «subjektive» side utgjør det sentrale innhold i rettskraftlæren. Til bruk for praktikere gis kasuistikk over rettsavgjørelser om rettskraft på ulike retts- og livsområder. Hovedvekten er lagt på rettskraft i sivile saker, med et eget kapittel om straffesaker. Boken kan brukes som håndbok for advokater og dommere, og alle andre som vil vite det nærmere innhold i rettskraftreglene. Boken gir den grundigste behandling av emnet siden Torstein Eckhoffs Rettskraft i 1945. Den omfatter høyesterettspraksis de siste seksti årene, spesielt fra 1990- og 2000-tallet. Anne Robberstad er professorstipendiat ved Institutt for offentlig rett, Universitetet i Oslo. Hun ble dr.juris i 1999, og har tidligere utgitt Bistandsadvokaten og Mellom tvekamp og inkvisisjon. Hun har lang erfaring som advokat i sivile saker og for ofre i straffesaker, og underviser i sivilprosess ved Det juridiske fakultet i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788245002577

EAN 9788245002577

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket