"Jeg skal si deg en ting, Monroe: Mannen de drepte i går kveld hadde kanskje syndet hver eneste dag han levde på jorden, men han var den mest rettskafne mann jeg i mitt liv har truffet."
En hallik blir funnet drept i New York og en høyreekstremist er skutt utenfor Seattle. En rekke tilsynelatende tilfeldige mord følger rundt hele jorden.
Will Monroe er en ung reporter i The New York Times. Han oppdager at alle de drepte på et eller annet tidspunkt i livet hadde gjort noe eksepsjonelt godt for andre mennesker. Så blir Wills kone kidnappet. Dramatikken rundt mordene er i ferd med å bli personlig for Will. Men jo dypere han graver, jo tydeligere blir det at kidnapperne er motivert av noe ganske annet enn penger. Parallelt med et økende antall mord må Will trenge gjennom en konspirasjon med røtter i jødisk kabbala og bibelske profetier. Svaret på gåtene kan redde hans kone - og resten av verden.
Rettskafne menn er en fortelling som er like skremmende som den er underholdende – umulig å legge fra seg!
Forlag
Cappelen