Individuelle planer kan være et godt verktøy for å sikre at en tjenestemottaker får klarhet i hvilke ytelser hun eller han kan forvente å få og til hvilken tid. Slike planer er videre et godt verktøy for å avklare ansvarsforhold og bedre samordningen av tiltak og tjenester. Denne boken tar opp sentrale rettslige problemstillinger ved den retten til individuelle planer som personer med behov for langvarige og koordinerte tjenester har etter pasientrettighetsloven. I boken blir det redegjort for hvem som har rett til individuelle planer, og for hvem som har plikt til å utarbeide slike. Videre tar den opp krav til samarbeid og koordinering, brukermedvirkning, vern om personlig integritet og muligheter for overprøving ved manglende utarbeidelse av en slik individuell plan. Avslutningsvis blir denne rettigheten vurdert, ikke bare positivt som en sikring av service, men også negativt fordi den rettslige reguleringen på mange måter er halvveis. Boken er rettet mot studenter i helse- og sosialfag på høyskolenivå, men også mot personer som selv har rett til individuelle planer, og deres representanter og organisasjoner. Alice Kjellevold er dr.jur. og førsteamanuensis ved Høgskolen i Stavanger, avdeling for helse- og sosialfag. Hun arbeider med sosialrettslige, helserettslige, barnevernrettslige og forvaltningsrettslige spørsmål. Hun har tidligere arbeidet i Sosialdepartementet og ved sosial- og familieavdelingen hos fylkesmannen i Nordland.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2002
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.