Boka gjennomgår innholdet i den rettslige reguleringen i sektorene elektrisk kraft, naturgass, elektronisk kommunikasjon, vannforsyning og avløp, jernbane, flyplasser, havner og veier. Hvilke rettslige virkemidler som benyttes og deres nærmere innhold blir behandlet og overveielsene som ligger bak blir beskrevet. I tillegg gjennomgås betydningen av generell regulering i alminnelig konkurranserett, forvaltningsrett, kontraktsnett og ekspropriasjonsrett. Til slutt foretas det en analyse av de enkelte virkemidlers innhold, deres fordeler og ulemper, samt i hvilken utstrekning der er egnet til å oppfylle overordnede målsetninger. Med oversikt over regler, referanser og register.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2004