Rett og politikk

nye perspektiver på demokratiets forutsetninger, utforming og grenser

av (redaktør), Cathrine Holst (redaktør) og Steinar Stjernø (redaktør).

Pax 2015 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Hva er forholdet mellom rett og politikk - i dag og i et historisk perspektiv? Hvor går grensene for demokratiet - og hvor går grensene for rettsliggjøring og ekspertstyre? Hvordan påvirker politikk og samfunn retten - og hvordan legger retten rammer for demokrati og samfunnsutvikling? Hvilke gode kvaliteter har vårt styresett slik det fungerer i dag - og hva er kritikkverdig?



Bokas artikler inviterer til prinsipiell debatt om styreform, konstitusjon og grunnleggende trekk ved stat og samfunn. Temaene spenner fra likestilling, religion og ytringsfrihet til strafferett, trygd og helse. Vi beveger oss fra det interne livet på Stortinget og i Høyesterett før og nå, til krisen i Europa, EØS og menneskerettighetenes "sakralisering", fra Eidsvoll og Kristiania til Strasbourg og Brussel.



Boka er tilegnet Rune Slagstad, professor, forfatter, redaktør og en av norsk offentlighets synligste og viktigste intellektuelle. "Rett og politikk - et liberalt tema med variasjoner" er tittelen på Slagstads doktorgradsavhandling fra 1986. I Rett og politikk. Nye perspektiver på demokratiets forutsetninger, utforming og grenser forfølger forfatterne de spørsmålene Slagstad reiste for snart 30 år siden.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788253037905

EAN 9788253037905

Omtalt person Rune Slagstad

Språk Bokmål

Sider 405

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket