Boka foretar en analyse av transportansvaret ved transport av varer, forsikringsdekning av havnerisiko, og risikofordeling og effektivitet ved transport gjennom, og lagring i havn. Beregnet på aktører i transportsektoren og forsikringsnæringen. Har litteraturliste og stikkordsregister.
Boken tar opp risikofordelingen mellom transportøren og vareeieren ved transport av gods gjennom en norsk havn i rettslig og økonomisk belysning. Den første delen omhandler transportansvaret og lagringsansvaret for skade på godset og forsinkelse i havnefasen. Den andre delen ser på forsikringsdekningen for henholdsvis vareeier og transportør i forhold til havnerisikoen. Bokens tredje del gjelder spørsmålet om risikodelingen mellom transportøren og vareeieren i havnefasen er i samsvar med økonomisk effektivitet. Boken er oppdatert på gjeldende rettspraksis, og har omfattende doms- og stikkord og lovregistre. Dette vil være interessant lesning for jurister som jobber innen forsikrings-, transport og sjørett.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2006