Omtale fra forlaget
Ungdomsbedriften har tatt utgangspunkt i Trøndersk matmanifest og lokale råvarer. Dette resulterte i en bok som tar for seg de lokale råvarene og presenterer de tradisjonelle rettene i en moderne form. Boken forteller om Josefine som var Norges første kvinnelige lokomotivfører, frøyakofferten og om fyrvokteren på Vingleia fyr. Historiene er lokalhistorie godt gjenfortalt og flott illustrert av Astri Reppe, og alle har matretter knytt til seg. Fra nåtiden har ungdommene hentet inspirasjon fra intervju med kjente bedriftsledere godt kjent for høyt premierte matprodukter. Området her er internasjonalt kjent for særlig god kvalitet på sjømat som laks, sjøkreps, kamskjell og krabbe og på land ervillsau noe av det Frøya er kjent for. La deg friste av Sverres lammefristelser, FyrvokterTrefots krabbeboller eller hva med en god rabarbrasuppe med jordbærflørt eller Josefines tilslørte kystpiker som er en drøm av en dessert. Her får du også oppskriten på saltfiskball og gammelsalta sei. Hva med å prøve laksegrateng? Her får du rikelig med inspirasjon gjennom både oppskrifter og historier. Boken er rikt illustrert med bilder elevene selv har tatt av maten de har laget. Boken har stiv perm og er på 118 sider. God fornøyelse.
Forlag Vindfang
Utgivelsesår 2012
Format Innbundet
ISBN13 9788293071129
EAN 9788293071129
Språk Norsk bokmål
Sider 118
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket