Boka inneholder en sammenfatning av retorikkens historie, presenterer nøkkelbegreper innenfor retorisk språkbruk, og peker på dominerende trekk ved retorikken i Norge, fra 1814 og fram til i dag. Har litteraturliste.
Hvordan skal du gå frem for å formulere og forsvare en tese eller en hovedpåstand? Hvordan skal du hente fram argumenter som passer til din påstand? Retorikk er en metode for å strukturere tanker og løse tråder, slik at de omdannes til argumenter med tyngde og gjennomslagskraft. Læren om talekunst og skrivekunst er et nødvendig hjelpemiddel i alle situasjoner der det kommuniseres mellom mennesker. Retorikklæren anviser en disposisjon for rekkefølgen av ulike faser ved løsningen av språklige oppgaver. Den gir deg innsikt i grunnlaget for all kommunikasjon gjennom retorikkens byggeklosser, som er forutsetninger for all språkanalyse. Retorikken gir deg også bevissthet om hvordan du kan bruke språklige virkemidler for å øke holdbarheten i budskapet og argumentasjonskraften. Det er her tale om å skaffe seg et verktøy som alltid virker, selv uten forberedelse, og som gjør at du kommuniserer mer effektivt. Dette kan være til særlig nytte i situasjoner der du trenger et verktøy for angrep eller forsvar i kritiske situasjoner der du angripes eller stilles under press. Dette er noe av det du får innblikk i ved å lese denne boken. Den forrige boken Hans-Ivar Kristiansen ga ut var Tanken, ordene og handlingen (2006)
Forlag Forlag1
Utgivelsesår 2006
Serie Retorikkbiblioteket
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.