Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren viser i boken til tre eksempler på hva han mener er et kommunitaristisk synspunkt i den norske menneskerettighetsdebatten, her definert som en tro på at det er "samfunnet som er utgangspunktet for å tenke individ, og ikke omvendt". Boken er ment som kritikk av en bestemt bruk av menneskerettighetsbegrepet, en bruk som blant annet forutsetter at menneskerettighetene tilhører de vi synes fortjener dem, og at plikten til å respektere menneskerettighetene ligger hos grupperinger som er upopulære blant flertallet i befolkningen. Forfatteren peker på at det er sider ved menneskerettighetene som forutsetter et motsatt utgangspunkt.
Omtale fra forlaget
Denne boken tar for seg en tendens i norsk menneskerettighetsdebatt. I økende grad synes debatten i Norge å fokusere på storsamfunnets og flertallets behov for menneskerettslig beskyttelse. Menneskerettighetenes kjernemekanisme . å vær e mindretallets og de marginaliserte gruppenes trumfkort mot flertallets og storsamfunnets interesser . tones ned. Denne boken tar for seg tre eksempler fra de senere års norske menneskerettighetsdebatt. Den hevder at eksemplene i realiteten uttrykker kommunitariske strømninger i norsk menneskerettslig argumentasjon. Til en viss grad er menneskerettighetene også flertallets rettigheter. Forfatteren mener likevel at det er grunn til å minne om at menneskerettighetene også har et utspring i en tradisjon som vektlegger enkeltindividets vern mot flertallets behov.
Forlag Civita
Utgivelsesår 2006
Format Heftet
ISBN13 9788292581162
EAN 9788292581162
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 128
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket