Boken behandler det retoriske spillet mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. Forfatteren ser på en endring i politisk kurs hos de to partiene og hvordan dette skiftet viser seg i partienes kommunikasjon med velgerne. Hun tar utgangspunkt i teorier og metoder fra retorikken og ser på perioden fra tidlig åttitall og frem til i dag. Boken er en bearbeidet og omskrevet versjon av forfatterens masteroppgave fra Universitetet i Oslo, våren 2008. Har litteraturliste.
Boka behandler det retoriske spillet mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, med utgangspunkt i teorier og metoder fra retorikken, faget som har en over to tusen år lang tradisjon i analysen av overtalende tekster. Retorikk og tydelig språkbruk er viktigere enn noen gang. Samfunnet er blitt mer uoversiktlig, og mediene har avgjørende innflytelse på politiske spill og resultater. Dette understreker betydningen av at det også i Norge utgis bøker om anvendt politisk retorikk.
Forlag Forlag1
Utgivelsesår 2009