Request tango

333 skvadron på ubåtjakt - maritime luftoperasjoner i norsk sikkerhetspolitikk

av (forfatter).

Universitetsforlaget 2012 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir en historisk framstilling av 333 skvadron, en liten militær flyavdeling som er Norges eneste flyavdeling spesialtilpasset for maritime luftoperasjoner og ubåtjakt. Boka ser samtidig på utviklingen av alliert strategi og norsk sikkerhetspolitikk.

Omtale fra forlaget

Historien om 333 skvadron er den lille fortellingen i den store. Det er historien om en liten norsk militær flyavdeling plassert på et lite sted i Nord-Norge - Andenes - som siden 2. verdenskrig og til i dag har hatt store strategiske oppgaver i enorme havområder.
Siden opprettelsen i 1942 har 333 skvadron vært spesialenhet for maritime luftoperasjoner i norske og tilstøtende havområder. Formålet med denne virksomheten har vært todelt. I fredstid har hensikten primært vært å fremskaffe informasjon om aktivitet under, på og over havoverflaten ved overvåking. I krigstid har maritime luftoperasjoner i tillegg hatt til oppgave å bidra i kampen om kontroll med havområdene, primært gjennom operasjoner mot fiendtlige marinefartøyer og spesielt mot ubåter. Etter andre verdenskrig har maritime fly også hatt en viktig rolle i jakten på militærteknologiens mest slagkraftige og ødeleggende kjernevåpen som var plassert om bord i avanserte og gigantiske strategiske ubåter. Utviklingen av 333 skvadron har vært båret frem av større strategiske behov der Norges forhold til stormaktene Storbritannia og senere USA og Nato har spilt en stor rolle.
Denne rikt illustrerte boken gir en grundig innføring i 333 skvadronens historie og betydning.

Bokdetaljer

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788215018638

EAN 9788215018638

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 456

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket