Religionsdialog på norsk

av (forfatter).

Pax 2000 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Her teiknar forfattaren eit kart over det religiøse Noreg, med sikte på å endre tradisjonelle oppfatningar om korleis landet er. Han viser korleis dialog om etiske og religiøse spørsmål kan nyttast i skole og samfunnsliv, og fortel om personlege erfaringar frå møte mellom menneske med forskjellig tru i Noreg. Med litteraturliste, sak- og namneregister.

Omtale fra forlaget

Det religiøse Noreg er frodigare enn på lenge. Det kristne mangfaldet aukar. Dei sytti ulike islamske forsamlingane har eit medlemstal på om lag ein prosent av innbyggarane. Medlemstala i enkelte frikyrkjer, i Den romersk-katolske kyrkja, i Buddhistforbundet og i Human-Etisk Forbund aukar. Også den konfesjonslause, nyreligiøse rørsla grip om seg. Med aukande livssynsmessig pluralisme aukar også behovet for religionsdialog.
Oddbjørn Leirvik teiknar i denne nye og utvida utgåva av Religionsdialog på norsk eit kart over det religiøse Noreg, som forandrar våre tradisjonelle oppfatningar om korleis landet er. Religiøs forskansing og manglande respekt for minoritetsrettar kan få negative følgjer for samfunnsfellesskapet. Leirvik syner korleis alternativet, dialog om etiske og religiøse spørsmål, kan få plass i skole og sammfunnsliv. Han fortel om sine personlege erfaringar frå møtet mellom menneske med forskjellig tru, og drøftar dei forsøk som er gjort på å få til ein femnande samtale om tru og livssyn i Noreg.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788253022321

EAN 9788253022321

Omtalt sted Norge

Språk Nynorsk

Sider 277

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket