Religionens fremtid

av (forfatter), Gianni Vattimo (forfatter), Santiago Zabala (redaktør) og Jens Viggo Nielsen (gjendikter).

Aarhus universitetsforl. 2007 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatterne analyserer religionens fremtid sammen med de politiske, sosiale, og historiske aspekter som karakteriserer vår postmoderne, postmetafysiske og postkristne verden. Har register.

Omtale fra forlaget

Ateisten Richard Rorty og den nykristne Gianni Vattimo kommer fra adskilte intellektuelle traditioner. Alligevel er de forenede i deres kritik af den metafysiske tradition og deres opfattelse af, at religionen vil overleve - trods den moderne sekularisering. I bogen Religionens fremtid hævder filosofferne samstemmigt, at afvisningen af den metafysiske sandhed ikke nødvendiggør religionens død; i stedet åbner den for en radikal gentænkning af fundamenterne for troen på Gud og det religiøse liv, hvor (næste-)kærlighed, solidaritet og ironi er de bærende begreber. I "Antiklerikalisme og ateisme" diskuterer Rorty Vattimos værk Jeg tror at jeg tror og argumenterer for, at metafysikkens afslutning baner vejen for en antiessentialistisk religion. I "Fortolkningens tidsalder" udforsker Vattimo den overraskende overensstemmelse imellem kristendommen og hermeneutikken. Efter disse to essays styrer og redigerer Santiago Zabala en livlig dialog, hvor religionens fremtid analyseres i lyset af gældende politiske, sociale og historiske aspekter. Bogen afrundes med et kritisk efterord af oversætter og idehistoriker Jens Viggo Nielsen, der også sætter bogens tema ind i en dansk filosofisk tradition.

Bokdetaljer

Forlag Aarhus universitetsforl.

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788779342835

EAN 9788779342835

Språk Dansk

Sider 151

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket