Reise med vinden

av (forfatter).

Samlaget 2000 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Året er 961. Den unge Gudrød Gudrødson er 13 år og soneson til Eirik Blodøks. Det blir venta av han at han skal bli høvding og vinna rikdom, makt og ære. Frå mor si har Gudrød arva evna til å forma i leire og skjera i tre, og frå morfaren har han lært å ha respekt for andres arbeid og eigedom. Derfor kjenner han seg som ei brikke som blir dregen mellom farsætta og morsætta. Mormor Hallgjerd vil så gjerne at han skal dra i vesterveg, ho ber på ein løyndom, og vil at han skal finna noko.

Omtale fra forlaget

Året er 961.Den unge Gudrød Gudrødson på Fitjar er 13 år og soneson til Eirik Blodsøks. Det blir venta av han at han skal bli høvding og vinna rikdom, makt og ære. Frå mor si har Gudrød arva evna til å forma i leire og skjera i tre, og morfaren, Håvard Hardskalle, har lært han å ha respekt for andres arbeid og eigedom. Derfor kjenner Gudrød seg som ei brikke som blir dregen mellom farsætta og morsætta. Og kvifor vil mormor Hallgjerd så gjerne at han skal dra i vesterveg? Ho ber på ein løyndom. Kva er det ho vil han skal finne?
Då Gudrød seglar ut, står ungjenta Ingeleiv att på berget og vinkar. Gudrød har gjeve henne ein vakker leirfugl som han sjølv har laga, og Ingeleiv har lova å vente på han. Men ei ulykke ser ut til å ta livet hennar.
Frå 9 år.

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788252157024

EAN 9788252157024

Omtalt tid Vikingtiden

Omtalt sted Hordaland

Språk Nynorsk

Sider 130

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket