Fagfeltet reell analyse kan godt kalles teorien bak kalkulus, eller funksjonslære. Det som får resultatene i kalkulus til å være sanne, er den såkalte kompletthetsegenskapen til de reelle tallene. Forståelsen av de reelle tallene er derfor helt essensielt i reell analyse og er et hovedfokus i boka. Det som først og fremst kjennetegner Reelle tall i arbeid, er fokuseringen på viktigheten av egenskapene ved de reelle tallene og det at forfatterne har forsøkt å la framstillinga skille seg tydelig fra den typiske innføringsboka i reell analyse. Reelle tall i arbeid er i utgangspunktet skrevet som ei lærebok i reell analyse tilpasset masterutdanningen for matematikklektorer som skal jobbe på ungdomstrinnet og i videregående skole. Men den inneholder også det en vanligvis forbinder med et innføringskurs i reell analyse, slik at den er ment å passe også for studenter i ren og anvendt matematikk.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2019