Boka handler om hva som kan gjøres for å redusere virkningen av helsefarlige kjemikalier på arbeidsplassen og miljøfarlige kjemikalier i naturen. Målet med boka er å gi økt bevissthet og grunnleggende forståelse for hvordan kjemiske stoffer oppfører seg i ulike sammenhenger. Slik kan vi bli i stand til å vurdere hvilke kjemikalier som er farlige, hvorfor de er farlige og hvordan man skal utvikle en god, forebyggende praksis på området. Boka inneholder praktiske eksempler og beskriver konkrete løsninger, og retter seg først og fremst mot HMS-ansvarlige, verneombud og beslutningstakere i virksomheter. Med ord- og litteraturliste.
"Reduser! Om helse- og miljøfarlige kjemikalier" handler om hva som kan gjøres for å redusere virkningen av helsefarlige kjemikalier på arbeidsplassen og miljøfarlige kjemikalier i naturen. Helse- og miljøfarlige kjemikalier er et aktuelt problem i dag og en viktig utfordring med tanke på fremtiden. Kjemikalier er en del av grunnlaget for vår levestandard, og vi er helt avhengige av produktene fra den kjemiske industrien . samtidig som disse produktene kan ramme hver enkelt av oss på en negativ måte.Målet med boka er å gi økt bevissthet og grunnleggende forståelse for hvordan kjemiske stoffer .oppfører seg. i ulike sammenhenger. Slik kan vi bli i stand til å vurder hvilke kjemikalier som er farlige, hvordan de er farlige og ikke minst, hvordan man skal utvikle en god, forebyggende praksis på området. Boka inneholder en rekke eksempler og beskriver enkle og konkrete løsninger som kan gjøre hverdagen i virksomhetene, men også i fremtiden, til et bedre sted å være.Reduser! retter seg mot HMS-ansvarlige, verneombud og beslutningstakere i virksomheter, men vil også være til stor nytte for lærere og andre som arbeider med opplæring på dette området. Boka samspiller med Internett-portalen www.reduce.no
Forlag Tiden
Utgivelsesår 2003