Rederibeskatning i praksis

av (forfatter) og Sentralskattekontoret for storbedrifter (utgiver).

Fagbokforlaget 2006 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder dokumentasjon og kunnskap om rederiskatteordningens tilblivelse og utvikling, og hvordan reglene har vært fortolket og praktisert opp gjennom årene. I tillegg gjengir boken gjeldende rett gjennom rettsavgjørelser, og praksis gjennom nemndssaker og Sentralskattekontorets uttalelser. Har stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Sentralskattekontoret for storbedrifter har ansvaret for all ligning etter denne særskilte skatteordningen for rederiselskaper. Denne boken er skrevet av personer som har ligningen av disse selskapene som sin hovedoppgave, og den gir derfor et unikt innblikk i utvikling av regelverk og praksis sett fra "innsiden". Den første utgaven utgitt i 2000 ble et oppslagsverk for alle som hadde befatning med shipping og skatt. Det er vårt håp at også denne boken skal medvirke til en sikrere seilas gjennom et farvann som ofte kan oppfattes som urent! Seniorrådgiver Terje Woldbeck er bokens forfatter, og har skrevet de fleste kapitlene. Han har snart 40 års variert fartstid innenfor skatteetaten, og har arbeidet med shippingrelaterte skattespørsmål siden innføringen av rederiskatteordningen i 1996. Seniorrådgiver Kjetil André Olsen har skrevet kapittelet om omorganisering av rederiselskaper, og gitt mange gode råd og tips om hele manuskriptet. Han har arbeidet ved Sentralskattekontoret siden 1997, og har tidligere praksis bl.a. fra Østfold Fylkesskattekontor. Seniorskattejurist Olav Gram Andersen har skrevet kapittelet om kildeskatt og kredittfradrag. Han har arbeidet ved Sentralskattekontoret siden 1994 bl.a. med EØS-rett og skatteavtaletolkning, og har tidligere praksis fra Finans- og tolldepartementet. Spesialrevisor Arild Roer har skrevet kapittelet om armlengdeprinsippet. Han har arbeidet ved Sentralskattekontoret siden 1997 bl.a. med internprisingsspørsmål, og har tidligere praksis som skatterevisor ved Østfold Fylkesskattekontor.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788245004618

EAN 9788245004618

Språk Bokmål

Sider 569

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket