En vårnatt blir en nybakt ung mor funnet skutt og drept i sin luksusvilla i Djursholm. Politietterforsker Sakka Pienni og resten av teamet på Regionala utredningsenheten i Stockholm får drapssaken på sitt bord. En intens etterforskning settes i gang, som avdekker familiehemmeligheter, løgner og upålitelige alibier. Etter hvert som saken vokser og krever flere ofre, plages Sakka av barndomsminner fra mørkelandet i nord. Samtidig gjør hun alt for å skjule den hemmeligheten som kan ødelegge både hennes privatliv og yrkeskarriere. Snart er Sakkas største frykt ikke bare å miste morderen av syne, men noe enda verre: å miste seg selv. Ravnen er den første boken i serien om kriminalinspektør Sakka Pienni. Lina Bengtsdotter vever på en sømløs måte sammen kontrasterende miljøer i en serie som berører psykisk helse, barndomstraumer, taushetskultur og klasse.
Utgivelsesår 2025
ISBN13 9788205609518