Heftet inneholder forskrift om rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver som trådte i kraft fra 1. august 2017.
I tillegg inneholder det kunnskapsdepartementets pressemelding som beskriver de viktigste endringene i den nye rammeplanen sammenlignet med planen fra 2006. Bakerst i heftet finner du paragrafene fra barnehageloven som fastsetter overordnede bestemmelser om barnehagens innhold og oppgaver, og annet lovstoff det henvises til i rammeplanen.
Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver er en forskrift hjemlet i barnehageloven og gir retningslinjer for barnehagens verdigrunnlag, innhold og oppgaver. Alle barnehager skal bygge sin virksomhet på verdigrunnlaget og innholdet fastsatt i barnehageloven på internasjonale konvensjoner Norge har sluttet seg til.
Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogisk leder og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring og vurdering av barnehagens virksomhet.
Heftet er aktuelt for styrer, pedagogisk leder og det øvrige personalet i barnehagen, styret i barnehagen, samarbeidsutvalget og foreldre, barnehageeiere og barnehageavdelingen i kommunen.
Oppdatert oer 1. september 2018.
Forlag Pedlex
Utgivelsesår 2018