Lydboken består av to radiogrøss, begge skrevet av selveste heksemesteren,John Dickson Carr. "Lugar B-13": Et nygift par drar på bryllupsreise med en Atlanterhavsdamper. Kort etter avgang er mannen plutselig forsvunnet. Dessuten: Ingen har sett ham komme om bord og lugaren deres finnes ikke. Er den unge kvinnen gal eller har noen begått en perfekt forbrytelse ...? "Djevelen i lysthuset": Det sies at når noen vil begå selvmord, kommer djevelen og tar ham i hånden. Hadde djevelen vært i lysthuset den dagen da en mann ble funnet skutt på nært hold, med våpenet ved siden av seg? Eller ble skuddet avfyrt av en usynlig morder?
Forlag Lydbokforlaget NRK
Utgivelsesår 2013
Serie Krim og spenning fra Radioteatret
Genre Krim
Lugar B13 og Djevelen i lysthuset. Nydelig omsatt til hørespill. Jeg elsker John Dickson Carr, og tror mye av grunnen skyldes den samme trangen jeg har til aliens, UFO-er, tryllekunster, manipulasjon, spøkelser, kornsirkler og spådomskoner. Jeg tror - helt oppriktig - at folk opserverer noe, men at de feiltolker hva de ser. Bøkene til Carr dreier seg om dette momentet hele tiden. Man ser noe, men man ser ikke det man tror. Minner meg om debatten som har vært i media om Inga Marte Torkildsen sin bok "Du ser det ikke før du tror det". Vi observerer noe - at flere og flere barn får medisin mot ADHD, men hva skyldes økningen? Feildiagnostisering? Overgrep? At skoleverket rakner i sømmene? Jeg vet ikke, men jeg kjenner samme følelsen som når jeg leser bøkene til Carr. Ting er ikke det de ser ut som.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket12 bokelskere følger dette verket.