Råstofflære

hotell- og næringsmiddelfag

av (forfatter) og Helge Helmersen (forfatter).

Yrkeslitteratur 2003 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bokas generelle lærebokdel legger særlig vekt på at elevene arbeider med oppslagsbøker, i henhold til læreplanens krav. Den inneholder dessuten et vareleksikon, samt en næringsmiddeltabell for råvarer og industribearbeidede næringsmidler. Dekker alle studieretningsmålene samt overordnede mål.

Omtale fra forlaget

Råvarenes kvalitet er av avgjørende betydning for all matproduksjon. Skal matretten eller drikken få rett kvalitet, må alle ingrediensene ha den kvaliteten som oppskriften sier. Oppskriften må oppgi kvalitetskravet til hver enkelt ingrediens, slik at innkjøperen vet hvilke kvaliteter som skal kjøpes inn.
Siden de fleste råvarer/ingredienser endrer seg under lagring, er det viktig at bedriften lagrer dem på den beste måten, med hensyn til f.eks. temperatur og relativ luftfuktighet i lagringslokalet. Da hindrer vi unødig svinn og sikrer at ingrediensene har den kvaliteten de skal ha når de skal brukes i produksjonen.
Råstofflære skal gi en innføring i de råvarene og ingrediensene som brukes i produksjon av mat, hvor de kommer fra, kvalitetskriterier, næringsinnhold og bruk.
Boka er primært skrevet for hotell- og næringsmiddelfag, VK1 kokk, men kan også brukes av elever på grunnkurs og alle som er interessert i eller arbeider med mat og råstoffer. Sammen med vår bok Profesjonell matlaging dekker den målene i faget matlagings- og råstofflære.
Boka har fargebilder av de fleste råvarene. Det gir mulighet til å gjenkjenne og repetere også uten at selve råvarene er tilgjengelige. I de tilfellene at skolen ikke kan skaffe friske råvarer til undervisningen, vil fargebildene alene være en god hjelp i læreprosessen.

Boka er systematisk og alfabetisk ordnet innenfor hver råvaregruppe og det er naturlig at boka fungerer som oppslagsbok i læretiden og i arbeidslivet.

Bokdetaljer

Forlag Yrkeslitteratur

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788258405075

EAN 9788258405075

Språk Bokmål

Sider 240

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket