Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Diktsamlingen varierer både tematisk og formmessig. Forfatteren, som er debutant, skildrer forskjellige temaer som elskov, rus, vakker natur og mer eller mindre muntre hverdagslige tildragelser.

Omtale fra forlaget

Roger Alex Hansen (1939) har tidligere publisert dikt i Diktkammeret og på Nettpoeten. Nå er diktene hans også kommet ut i trykt utgave, i diktsamlinga puls som kom på Arktisk Forlag i Tromsø i september 2007. Diktsamlinga puls er satt sammen av 66 dikt, som handler om alt fra klimaendringer og hymne til Lyngen, via Paris-netter og Råkk æn råll på Coney Island, til minner om en Radionette og hyllest av pupper og hofter. Heller enn å søke etter en tematisk eller formmessig sammenheng mellom svært ulike dikt, har dikteren latt tekstene sine stå fram som sjølstendige dikt i all sin forskjellighet. Hos Hansen finner vi i en del dikt en tørr humor, men også en grotesk vri når det mørke (som også fins i menneskene) skal beskrives. Spennet i tematikk, stil og tone kan illustreres gjennom et par sitater: "Det reiser seg et alpeland/fra hav og stille fjor/med høge hvite tinder/et eventyr i nord" heter det i diktet "Hymne til Lyngen", men i diktet "Brostein"er perspektivet på et langt annet nivå: "Jeg er en liten brostein/med tyggis og rundslitte kanter/tråkk og hjulgummi/Om du fjerner meg/fjerner du meg". Diktene til Hansen er personlig og direkte, han bryr seg lite om språklig forskjønnelse, intertekstuelle referanser eller opphøyde litterære motiver. Stilen er sorgmunter og insisterende og skildrende. 'Stemmen' i diktene lever ved den nordnorske kysten, i periferien av et kunstnermiljø. I boka fins poetisk og prosapoetisk formidlingsglede som i all sin frodighet, djervhet og en direkte stil, gjør mange av diktene forbausende folkelig. Hansen skal først og fremst oppleves, oppfattes med følelser og fantasi, ikke først og fremst begripes i hjel gjennom et innfløkt akademisk begrepsapparat.

Bokdetaljer

Forlag Arktisk forlag

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788292742082

EAN 9788292742082

Språk Bokmål

Sider 69

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket