Pukkelen

komedie i tre akter med et forspill

av (forfatter).

Gabriel Scott selskabet 2018 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Scotts to første scenestykker, «Himmeluret» (1905) og «Babels taarn» (1910) gjorde begge stor lykke da de ble fremført på henholdsvis Centralteateret og Nasjonalteateret. «Pukkelen» ble også påbegynt før første verdenskrig, men ikke fullført før i 1949. Komedien i «tre akter med et forspill» fikk sin urpremiere med Kristiansand Dramatiske Selskab så sent som i 2006. Det skuffet Scott at stykket aldri ble antatt ved Nasjonalteateret eller noen av de andre store teatrene. Scott forsto etter hvert at det av noen kunne oppleves som gammeldags. Ikke desto mindre introduserer Scott her en ung mann som er flink til å hjelpe sin tilkommende på kjøkkenet, noe som ikke var spesielt gammeldags i 1949.
Det skorter ikke på morsomme replikker i denne komedien heller, hvor rollelisten inneholder godt karikerte typer av kjent scottsk format. Komedien handler om en småby som har fått en stor testamentarisk gave fra en lite sympatisk mann i byen. Det hefter imidlertid en betingelse ved gaven; at byen må reise en statue av en «fortjent borger». Kandidaten man kan enes om hadde, mens han levde, en pukkel. Debattens bølger går høyt, om kunst, livssyn og politikk. Striden står om man kan tillate at en billehugger foreviger denne personen med pukkelen, eller om den «i kunstens navn må utelates». Striden som oppstår når faretruende høyder.
Stykket ble satt opp på nytt av Kristiansand Dramatiske Selskab i 2018.

Bokdetaljer

Forlag Gabriel Scott selskabet

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788292046562

EAN 9788292046562

Genre Humor

Språk Bokmål

Sider 204

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket