Psykologi for sykepleiere

av (forfatter) og Hilde Strømsnes (oversetter).

Fagbokforlaget 2016 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Psykologi for sykepleiere introduserer psykologiske teorier og begreper som er viktige for å forstå mennesket som pasient, pårørende og sykepleier. Boken tar for seg kunnskap som er relevant for sykepleierens yrkesutførelse, og er dermed noe mer og noe annet enn en lightversjon av en grunnbok i psykologi.
Forfatteren begynner med å presentere de viktigste psykologiske retningene og omsorgspsykologien som et delområde innenfor omsorgsforskningen og et støttefag i sykepleien. Utover i boken tar hun opp forskjellige temaer med utgangspunkt i konsensusbegrepene som er utviklet innenfor helse- og omsorgsvitenskapen (menneske, miljø, helse, pleie og omsorg). Dermed kommer fragmenter fra én og samme psykologiske teori igjen flere steder i boken, der de er aktuelle i sammenheng med tematikken. Hele veien viser forfatteren til sykepleieforskere som har latt seg inspirere av psykologien, og forklarer hvordan psykologien og sykepleieteoriene henger sammen. Noen av temaene hun behandler, er helheten kropp og sjel, følelser, hukommelsen og det meningsskapende i tilværelsen. Videre skriver hun om mellommenneskelige prosesser som relasjoner, kommunikasjon og medfølelse. Sykepleierens helsefremmende arbeid og psykologiske aspekter på god og dårlig helse beskrives også, og leseren får råd om veiledning, informasjonsarbeid, problem- og konfliktløsning.
Sykepleierens grunnlagsverdier er bokens røde tråd. Hovedformålet med boken er å gi leseren bedre innsikt i hvordan mennesker fungerer på et psykologisk plan, og vise hvordan denne innsikten kan være med og danne grunnlag for de vurderingene en sykepleier må gjøre daglig i sitt virke.Målgruppen er først og fremst bachelorstudenter i sykepleie, men boken vil også være nyttig for andre helsefagstudenter og yrkesaktive sykepleiere.
Lena Wiklund Gustiner offentlig godkjent sykepleier med videreutdanning i psykisk helsearbeid. Hun er også godkjent psykoterapeut. I dag arbeider hun som professor II ved Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet (Campus Narvik) og ved Mälardalens högskola i Sverige.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788245020489

EAN 9788245020489

Språk Bokmål

Sider 357

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket