Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka forteller om det uberørte Provence, om vinområdene og det lokale kjøkkenet. Første del av boken er en reise gjennom vinregionene fra Nice i øst til Les Beaux i vest. Gjennomgangen av vinområdene ledsages av praktiske oversiktskart og adresser til om lag de 200 av de beste vingårdene. Bokens andre del handler om maten og det provencalske kjøkkenet og inneholder mer enn 80 oppskrifter på noen av de mest klassiske rettene. Har ordforklaringer og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
Provence er et herlig, solfylt drømmeland, som byr på noen av Frankrikes mest storslåtte landskaper . helt fra det blinkende, azurblå Middelhavet til de stille landsbyene på klippetoppene høyt oppe i fjellene. Her finnes et praktfullt landkjøkken og et enormt utvalg av deilige viner.
Denne rikt illustrerte boken forteller om det uberørte Provence, om vinområdene og det lokale kjøkkenet . et nøysomt solskinnskjøkken som først og fremst er berømt på grunn av de enkle og sunne råvarene . oliven, olivenolje, grønnsaker, fisk, hvitløk og viltvoksende krydderurter.
Første del av boken er en reise gjennom de provençalske vinregionene fra Nice i øst til Les Beaux i vest. Gjennomgangen av vinområdene ledsages av praktiske oversiktskart og adresser til om lag 200 av de beste vingårdene.
Bokens andre del handler om maten og det provençalske kjøkkenet og inneholder mer enn 80 oppskrifter på noen av de mest klassiske rettene som for eksempel salade niçoise, ratatouille, boulliabaisse, pissaladière, daube og lekre desserter som nougat noir og tarte aux abricots.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2001
Format Innbundet
ISBN13 9788203226007
EAN 9788203226007
Omtalt sted Frankrike
Språk Bokmål
Sider 448
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket