Prosjekter er en viktig del av arbeidslivet. Mer enn enfjerdedel av all aktivitet i samfunnet er prosjektarbeid. Det betyr at enhver leder av en virksomhet må forstå hvaet prosjekt er og hva prosjektarbeid innebærer. Det finnes svært mange bøker om prosjektledelse påmarkedet i dag, men de fleste er rettet mot de som skal bli prosjektledere eller prosjektdeltakere. Intensjonen med denne boka er en annen: Den presenterer det en leder må vite om prosjekt og prosjektledelse. Boka forteller deg blant annet hvordan du bruker prosjekter som et ledelsesverktøy for å videreutvikle virksomheten legger grunnlaget for effektivt prosjektarbeid i din virksomhet oppnår prosjektsuksess måler suksess formulerer prosjektets formål og mål og kommuniserer dem til alle som har behov for å kjenne dem planlegger, organiserer og følger opp et prosjekt i samarbeid med prosjektlederen utformer milepælplaner og ansvarskart, samt vurderer usikkerhet i prosjektet bør opptre som prosjekteier i forhold til prosjektleder, prosjektteam og andre interessentgrupper vurderer hvorvidt det er behov for en styringsgruppe for prosjektet ditt, eller et prosjektkontor for virksomheten din kan lære av å gjennomføre prosjekter og derved heve kompetansenivået i virksomheten styrer større prosjektprogrammer og -porteføljer Erling S. Andersen er professor emeritus ved Institutt for ledelse og organisasjon, Handelshøyskolen BI. Han underviser og forsker i faget prosjektledelse, og har skrevet en rekke bøker om temaet, blant annet læreboken Prosjektledelse - et organisasjonsperspektiv og salgssuksessen Målrettet prosjektstyring (sammen med Tor Haug og Kristoffer Grude).
Forlag NKI-forl.
Utgivelsesår 2016