Boka inneholder artikler som har stått på trykk i tidsskriftet Prosa i perioden 1995-1999. Forfatterne skriver bl.a. om bransjen, skribentlivet, filosofien og livsspørsmålene og kampen mot de dårlige bøkene. Boka inneholder også noen portrettintervjuer.
PROSA 1995 . 1999 var et høydedrag i norsk kulturlandskap. Alle som ikke ble oppmerksomme på dette tidsskriftet før det var for sent, får her sjansen til å bli kjent med det beste av det som sto på trykk der.
Her er sterke avsløringer og kjenslevare portretter; ville visjoner, drepende dolkestøt og overraskende synsmåter. 27 av landets fremste forfattere eksellerer uten å legge bånd på seg av noe slag, akkompagnert av mer enn 90 treffende illustrasjoner. Dette er leseboka du vil fryde der over!
Forlag Fritt og vilt
Utgivelsesår 2000