«Programmering i Python - algoritmar og kode» gir ei innføring i programmering i Python. Boka er skriven for elevar og lærarar i ungdomsskulen og den vidaregåande skulen, og er for alle som vil lære å programmere. Den inneheld grunnleggjande Python, trening i algoritmar og bruksmåtar. Temaa er henta frå læreplanen i matematikk for ungdomsskulen og den vidaregåande skulen.
Boka inneheld øvingsoppgåver med løysingar til alle tema. På nettsida av boka finn du mellom anna videoar til alle døme og alle eksamensoppgåver. Boka består av tre kapittel: Kapittel 1. Vi programmerer i Python: Grunnleggende strukturar i Python, med mellom anna variablar, vilkår, løkker, listar, funksjonar saman med nokre bruksmåtar. Kapittel 2. Algoritmar: Vi jobbar med nokre nyttige algoritmar som ligg til grunn for naturlege bruksmåtar, til dømes største verdi, kombinasjonar, sortering og søking. Kapittel 3. Vi programmerer: Kapittelet inneheld bruksmåtar i rekursive mønster, grafisk framstilling, funksjonar, økonomi og simulering.
Forlag Lærebokforlaget
Utgivelsesår 2024