Profesjonalisering av kor

evaluering av en forsøksordning

av (forfatter).

Kulturrådet 2010 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette heftet tar for seg forsøksordningen for profesjonalisering av kor som ble gjennomført i 2009. Forfatteren fremhever de kulturpolitiske sidene ved korsaken som særlig interessante, og drøfter hvordan profesjonaliseringsbegrepet blir brukt i korsammenheng. Hun belyser også alternative modeller for profesjonalisering av kormusikk. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Spørsmålet om profesjonalisering av norsk vokalmusikk har vært diskutert i mange år. Skal det etableres et nytt, profesjonelt kor, eller skal et knippe av de beste korene gis muligheter til å utvikle seg i profesjonell retning? Forsøksordningen for profesjonalisering av kor som ble gjennomført i 2009 kan oppfattes som et svar på denne utfordringen. 3,5 millioner kroner ble fordelt mellom ni små og store ensembler og kor for at de skulle utvikle «kvalitet, produksjonskompetanse og organisasjonskompetanse». Det er erfaringene med gjennomføringen av denne forsøksordningen som legges frem her. Forfatteren fremhever de kulturpolitiske sidene ved korsaken som særlig interessante, og drøfter hvordan profesjonaliseringsbegrepet blir brukt i norsk korsammenheng. Hun belyser også alternative modeller for profesjonalisering av norsk vokalmusikk. Mie Berg Simonsen er sosiolog. Hun har vært stipendiat ved Universitetet i Oslo og Institutt for samfunnsforskning, og har arbeidet som forskningskonsulent i NRK. Fra 1982 har hun vært frilansforfatter og -forsker. Hun har skrevet en rekke rapporter og bøker, blant annet for Norsk kulturråd.

Bokdetaljer

Forlag Kulturrådet

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788270811502

EAN 9788270811502

Språk Bokmål

Sider 54

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket