Privat håndhevelse av EØS-avtalens konkurranseregler

av (forfatter).

Fagbokforl. 2003 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar for seg privat håndhevelse av EØS-avtalens konkurranseregler. Fremstillingen er søkt ført ajour til 1. januar 2003. Forslaget til ny norsk konkurranselov, lagt frem 9. april 2003 i NOU 2003:12 er innarbeidet og behandlet der det har relevans for fremstillingen. Har stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Dette er den første samlede fremstillingen av de privatrettslige virkninger av brudd på EØS-avtalens konkurranseregler, dvs. EØS-avtalen art. 53 og 54. Boken drøfter ugyldighet, erstatning og forbud eller påbud ved domstolene, herunder midlertidige forføyninger.
Ved siden av fremstillingen av rettsvirkningene etter gjeldende rett trekker forfatteren opp de føringer som EØS-retten legger på sanksjoner etter nasjonal rett. Boken tar også opp betydningen av Rådsforordning 1/2003. I tillegg til det EØS-rettslige aspektet drøftes rettsstillingen under den norske konkurranseloven, herunder forslaget til ny norsk konkurranselov i NOU 2003:12.
Boken henvender seg til advokater og praktiserende jurister som arbeider med EØS- og konkurranserettslige spørsmål, og er en nødvendighet for alle som får å gjøre med spørsmål om reglenes privatrettslige konsekvenser. I kraft av en gjennomgående analyse av privatrettslige sanksjonsmuligheter på et område med utpreget offentligrettslig tilsnitt er boken også av interesse for andre som beskjeftiger seg med spørsmål om privatrettslige virkninger av brudd på offentligrettslige lover og regler.
Erling Hjelmeng
er dr.juris og ansatt som advokatfullmektig ved Juridisk kontor, Norsk Hydro ASA.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforl.

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788276749878

EAN 9788276749878

Språk Bokmål

Sider 622

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket