Prisoppgaven ; På egen grunn

av (forfatter).

Aschehoug 2000 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Legen Roar Liegaard har brutt ut av et kaldt ekteskap og lever som forsker da han møter en ung kvinne, Eli, og gifter seg på nytt. I romanen Prisoppgaven følger vi forelskelsen og den første tidens lykke mens de er bosatt i Paris og Rolf skriver på en prisoppgave. Men hjemme i Norge melder hverdagen seg, og det oppstår problemer for Eli i forholdet til Rolfs fire barn, ikke minst to som bor hos dem. På egen grunn forteller historien sett fra den annen kant, for der er Anna Liegaard, Rolfs første kone, hovedpersonen. Den handler om hennes liv etter skilsmissen, og Annas beretning gir oss mye av bakgrunnen for at disse to menneskene ikke passer sammen, til tross for at hun ønsker å holde på ham med all sin makt. Prisoppgaven ble først utgitt i 1928, På egen grunn i 1936.

Omtale fra forlaget

De to romanene som her utgis i ett bind, utgjør noe så sjeldent som to versjoner av samme historie. Det gjelder ekteskap og skilsmisse, i litteraturen alltid et motiv som klargjør motsetninger og engasjerer. En ting er konflikten mellom partene, en annen forholdet til barna i første ekteskap. "Får du barn, så skaff dem aldri en stemor" sier den unge konen i annet ekteskap.
Legen Roar Liegaard har brutt ut av et kaldt ekteskap og lever som forsker da han møter en ung kvinne, Eli, og gifter seg på nytt. I romanen Prisoppgaven følger vi forelskelsen og den første tidens lykke mens de er bosatt i Paris og Rolf skriver på en prisoppgave. Men hjemme i Norge melder hverdagen seg, og det oppstår problemer for Eli i forholdet til Rolfs fire barn, ikke minst to som bor hos dem. På egen grunn forteller historien sett fra den annen kant, for der er Anna Liegaard, Rolfs første kone, hovedpersonen. Den handler om hennes liv etter skilsmissen, og Annas beretning gir oss mye av bakgrunnen for at disse to menneskene ikke passer sammen, til tross for at hun ønsker å holde på ham med all sin makt.
Prisoppgaven ble først utgitt i 1928, På egen grunn i 1936.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788203183492

EAN 9788203183492

Genre Klassisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 363

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket