Prest og ledelse

av (redaktør).

Verbum 2000 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka retter søkelyset mot noen sider ved ledelse i kirken, og prester som leder i spenningsfeltet mellom profeti og forvaltning. Boka tar for seg spørsmål som: teologiske og organisasjonsmessige forutsetninger for prest og ledelse, hvem skal bestemme hva i kirken og hvorfor, linje og stab eller prosjektorganisasjon, og hvordan kan prester bidra i ledelse. Har register.

Omtale fra forlaget

Morten Huse (f 1953) er dr.oecon fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Han er forsker ved Stiftelsen Kirkeforskning og professor i företaksøkonomi ved Universitetet i Lund/Halmstad. Denne boka inngår som en del av forskningsprosjektet om "prestekontrollen i endring" som KIFO koordinerer og gjennomfører på oppdrag fra Kirkedepartementet.
Prest og ledelse retter søkelyset mot noen sider ved ledelse i kirken, og prester som ledere i spenningsfelt mellom profeti og forvaltning. Dette er et svært aktuelt tema og mange opplever nok debatten som forvirrende. Debattantene synes forskjellig synes å ha forskjellige motiver, og de bruker begrep de bruker begrep det ikke er noen felles eller entydig fortolkning av. Boka bidrar til å klargjøre en del av forutsetningene som ligger til grunn for debatten om presten og ledelse.
Boka er skrevet av over 20 bidragsytere: Harald Askeland, Anne-Lise Brodtkorb, Anne Dalen, Stephanie Dietrich, Trond Skard Dokka, Hallgeir Elstad, David Gjerp, Tor Johan S. Grevbo, Jan P. Hagberg, Cathrine Hansen, Per Hansson, Harald Hegstad, Helge Hernes, Georg Hille, Morten Huse, Erik Johnsen, Kjell Y. Riise, Asbjørn Salthe, Olav Skjevesland, Geir Sørebø og Gunnar Thelin.
Boka er inndelt i fire hovedområder:. Teologiske og organisasjonsmessige forutsetninger for prest og ledelse. Hvem skal bestemme hva i kirken og hvorfor? Linje og stab eller prosjektorganisasjon?. Hvordan lede prester og hvem er det som gjør det? Utviklingen av den geistlige linjeledelsen. Hvordan kan prester bidra i ledelse

Bokdetaljer

Forlag Verbum

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788254308509

EAN 9788254308509

Serie Kirkeforum

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 469

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket