Presseetikk

betraktninger om etikk og selvjustis i nyhetsmediene

av (forfatter).

Læremiddelforl. 2005 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir en innføring i pressens etikkplakater og de juridiske rammer for ytringsfriheten. Videre belyses en rekke saker av presseetisk karakter som har vært gjenstand for debatter, klager eller søksmål. Boka setter også fokus på etiske forandringer i det multimedielle samfunnet.

Omtale fra forlaget

Denne boken gir en innføring i pressens etikkplakater og de juridiske rammer for ytringsfriheten. Videre belyses en rekke saker av presseetisk karakter som har vært gjenstand for debatt, klager eller søksmål. Boken setter også fokus på etiske utfordringer i det multimedielle samfunnet. Et grunnleggende spørsmål er om dagens profesjonsbaserte etikk utgjør et tilstrekkelig fundament for presseetikken i et mediesamfunn preget av stor konkurranse, høyt tempo og teknologiske endringer. Bokens hensikt er ikke å gi svar, men snarere stimulere til videre etisk refleksjon blant leserne. Den vil således egne seg for studenter innenfor journalistikk og mediefag, samt lærere og andre med interesse for presseetiske roblemstillinger. Trond Heum (født 1965) er cand.philol. fra Universitetet i Oslo med historie hovedfag og medievitenskap mellomfag. Han har også mellomfag i nordisk og allmennlærerutdanning, samt diverse eksamener innenfor journalistikk og informatikk. Heum er til daglig lektor ved Sandefjord videregående skole, hvor han underviser i historie, mediekunnskap, filmkunnskap og norsk. Han har også bakgrunn som skribent for aviser og fagblader, og som foreleser i mediehistorie og medieetikk ved Høgskolen i Vestfold. Heum har tidligere utgitt bøkene Bli kjent med film (2004) og Film i prosjektarbeid (2004).

Bokdetaljer

Forlag Læremiddelforl.

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788279970453

EAN 9788279970453

Språk Bokmål

Sider 106

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket