Forfatteren legger frem de nyeste tankene om hverdagsangsten og skriver om hvordan folk flest - inkludert ledere, personalfolk, konsulenter, helsearbeidere og til dels også angstpasienter og idrettsfolk - kan bruke angsten til sin egen personlige og faglige utvikling. Har litteraturliste, navne- og stikkordregister.
Forlag P. Moxnes
Utgivelsesår 2000
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketPositiv angst
Hva er jeg redd for? Jeg er redd for ikke å strekke til på den politiske scenen, for ikke å makte å fullføre de oppgavene jeg har satt meg fore, for ikke å greie å innfri de forventningene som rettes mot meg. Geg tror det kan kalles sceneskrekk. Når jeg befinner meg i en vanskelig situasjon, så er jeg alltid bekymret for at jeg ikke skal mestre oppgaven. Men jeg vil ikke at dette skal høres ut som om jeg bare er en bunt med nerver, full av bekymring, panikkfølelse og manglende selvtillit. Tvert imot, denne konstante tvilen på meg selv og den konstante usikkerheten jeg føler, er det som får meg til å jobbe hardere og prøve mer. Så faktisk er denne angsten en produktiv egenskap når jeg ser hva den resulterer i. hvis jeg overhodet har gjort noe bra her i livet, så er det fordi jeg konstant drives av behovet for å vite om jeg kan makte å gjøre det jeg ikke er sikker på om jeg greier.
Vaclav Havel