Porselen og revolusjon

Johan Munthe og Kina-samlingen i Bergen

av (forfatter), Dag Fosse (foto) og KODE (kunstmuseum) (utgiver).

Fagbokforlaget 2018 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Johan W.N. Munthe (1864-1935) fra Bergen levde et eventyrlig liv i Kina i en tid preget av uro og opprør. Munthe var general i keiserens hær. Etter keiserdømmets fall var han rådgiver i krigsministeriet under Kinas første republikk. Samtidig samlet han flere tusen kunstgjenstander, som han i all hovedsak donerte til hjembyen sin og Vestlandske Kunstindustrimuseum. I dag er museet og Munthes storslåtte gave - Kina-samlingen - en del av KODE Kunstmuseer og komponisthjem.
I Porselen og revolusjon gir Jorunn Haakestad oss innblikk i livet til denne fascinerende personen. Gjennom nye kildestudier beriker forfatteren historien om krigeren og kunstsamleren - her trer også bankdirektøren, hobbypoeten og den religiøse grubleren frem. Slik kommer vi nærmere et svar på spørsmålet om hvem Johan W.N. Munthe egentlig var.
Jorunn Haakestad (f. 1950) er kunsthistoriker med doktorgrad fra Universitetet i Bergen. Fra 1997 til 2007 var hun direktør ved Vestlandske Kunstindustrimuseum. Etter at museet ble en del av KODE - Kunstmuseer og komponisthjem i Bergen, har hun som førstekonservator hatt ansvar for museets Kina-samling. Jorunn Haakestad har skrevet en rekke kataloger og fagartikler og har redigert bøker om kunst og kunstindustri. Den siste boken, Gaver: Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum 1887-2012, 125 år (2012), er oversatt til engelsk.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788245019766

EAN 9788245019766

Omtalt sted Norge Kina

Omtalt person Johan Wilhelm Normann Munthe

Språk Bokmål

Sider 250

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket