I Porsanger står det mange merkelig utseende steinformasjoner. De lokale vet at det egentlig er forsteinede troll. Porsangertroll er to bøker i én: En vakkert illustrert eventyrbok, der vi møter både det mystiske småkarsfolket og Porsangertrollene, og ei fotobok med 20 bilder. Vi møter den vesle ertekroken Nene, og familien hennes, og får lese om hendelsene som fører til Porsangertrollenes sørgelige endelikt som steinfigurer i landskapet. Porsangertroll er også en bildebok, der vi foretar en Trollvandring, en reise i bilder gjennom det trolske landskapet i Porsangerfjorden. Fra framsiden av boka kan leseren lese eventyret om Nene og Porsangertrollene, og fra baksiden kan leseren bla seg gjennom en samling av trolske foto av Porsangertrollene, kommentert av forfatter Edith Flåten.
Forlag Nordnorsk forl.
Utgivelsesår 2010
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.