POPT

en psykolingvistisk intervensjonsmetode for barn med språklydvansker

håndbok

av (forfatter) og Anne Standal (oversetter).

Info vest forlag 2022 Slide bound

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

POPT er en psykolingvistisk intervensjonsmetode for barn med språklydvansker. POPT Håndbok er en praksisrettet bok om det daglige arbeidet med POPT. Boken skal tydeliggjøre POPT-metoden gjennom intervensjon i forbindelse med ulike vanlige fonologiske prosesser. Den inneholder beskrivelser av ulike systemiske og strukturelle fonologiske prosesser trinn for trinn, og supplerer med ideer til lek og materiell. Boken forklarer også problemer som kan oppstå i intervensjonen, og mulige løsningsforslag på disse. Grunnleggende teori og teoretiske sammenhenger blir behandlet relativt kort, og blir knyttet opp mot arbeidet i praksis.

POPT er utviklet av professor i logopedi Annette Fox-Boyer for tysk, men er basert på en språkuavhengig psykolingvistisk modell som betyr at metoden også kan brukes for andre språk. POPT brukes i dag med dansk-, engelsk-, nederlandsk- og norsk-talende enspråklige og tospråklige barn.

I POPT skal barnet først bli i stand til å bruke mål- og erstatningslyder korrekt i en gitt prosess på ordnivå. Dette skjer ved at barnet først identifiserer språklyder gjennom lytteøvelser på fonem-, stavelses-, nonord-, og ordnivå. Metoden gir anledning til å jobbe med barns uttalevansker på en defokusert måte, hvor innlæring av språklydsystemet står i fokus, heller enn hva barnet ikke får til.

Bokdetaljer

Forlag Info vest forlag

Utgivelsesår 2022

Format Slide bound

ISBN13 9788283601077

EAN 9788283601077

Språk Bokmål

Sider 84

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket