Boken tar for seg bakgrunnen for og effektene av ulike organisasjonsformer som har vært valgt over tid innen den sentrale helseforvaltningen. Løsningene forstås hovedsakelig gjennom avveiningen av hensynet til politisk styring og faglig uavhengighet, mens det teoretiske utgangspunktet er strukturelt orientert organisasjonsteori og begrenset rasjonalitet. For studenter ved universiteter og høyskoler innen offentlig administrasjon og helse- og sosialadministrasjon, samt ansatte innen helseforvaltninge. Litteratur- og stikkordregister.
Forlag Tano Aschehoug
Utgivelsesår 1994