Politikk, kunst og kjærlighet

nye perspektiver på Torborg Nedreaas' forfatterskap

av (redaktør), Per Arne Michelsen (redaktør) og Anemari Neple (redaktør).

Scandinavian Academic Press 2023 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Torborg Nedreaas (1906-1987) er en av de sentrale forfatterne i etterkrigstiden. Hun er særlig kjent som en fornyer av novellekunsten, og for å rette søkelys mot barns og kvinners livsvilkår. Forfatterskapet kjennetegnes ved politisk engasjement og omsorg for de svake, og det har samtidig en poetisk nerve som kan være både humoristisk og sår. Gjennom hele sitt skrivende liv var Nedreaas også en aktiv samfunnsdebattant på den radikale venstresiden, og hun var fredsaktivist og NATO-motstander, i nær tilknytning til den kommunistiske bevegelsen.

Denne boken retter seg til alle med interesse for Nedreaas' forfatterskap. Boken presenterer nye stemmer i Nedreaas-forskningen, nye tilnærminger til allerede kanoniserte Nedreaas-tekster, lesninger av verk som i mindre grad har vært gjenstand for oppmerksomhet, samt en utvidet forståelse av Nedreaas' plass i norsk litteraturhistorie generelt og i den feministiske kanon spesielt.

Etterordet er skrevet av Cecilie Løveid.

Forlag Scandinavian Academic Press

Utgivelsesår 2023