Pølser og øl

metoder, oppskrifter, kulturhistorie

av (forfatter) og Kjell S. Stenmarch (illustratør).

Tun 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka viser hvordan pølser og øl kan lages og har vært laget i den hjemlige husholdning. Her presenteres metodene for å lykkes med farsepølser, spekepølser og ekte maltøl, supplert med kulturhistoriske fakta. Med kilder og stikkordliste.

Omtale fra forlaget

Denne boka er en vegviser til hjemmelaging av pølser og hjemmebrygging av øl. Begge deler blir minst like godt som tilsvarende masseproduserte varer - og er selvsagt mye morsommere å servere! Boka Pølser og øl legger vekt på de viktige metodene som må følges for å lykkes med farsepølser, spekepølser og ekte maltøl. Med Pølser og øl som faglig ballast har du muligheten til å utvikle dine egne produkter innen pølsenes og ølets spennende verden. Pølser og øl hører med i vår folkelige matlaging og ernæring fra langt tilbake. Godbiter fra kulturhistorien er derfor med som leseverdig krydder og virkningsfull inspirasjon. Bli pølsemaker og ølbrygger! HELGE HAGEN (f. 1951) er bosatt i Brumunddal. Han er utdannet naturforvalter fra Norges Landbrukshøgskole, nå UMB (1977). Hagen har i en årrekke arbeidet som frilanser for Norsk Skog- museum og tidsskriftene Jakt & Fiske, Jakt, Villmarksliv og Hytteliv. Hagen er levende opptatt av jakt og fiske og har en spesiell interesse for den norske tradisjonelle høstekulturen samt tilberedning og konservering av mat med utgangspunkt i fisk og vilt. Helge Hagen har utgitt en rekke bøker. De viktigste innen dette fagområdet er: Innlandsmat (redaktør), Kokkenes Mesterlaug Hedmark-Oppland 1993 Farmors ryper, Landbruksforlaget 1995 Røyk og rak, tørk og grav, Naturforlaget 2002 Når viltet er skutt - Behandling av vilt - matoppskrifter, Gyldendal 1992, Naturforlaget 2004 Mat på tur, Boksenteret Konsept 2005 Fisk fra fangst til fest, Tun Forlag 2006 Tre sterke fra Innlandet - rakefisk - akevitt - pultost (medforfatter Geir Vestad), Gutu forlag 2012

Bokdetaljer

Forlag Tun

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788252931631

EAN 9788252931631

Språk Bokmål

Sider 150

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket