Omtale fra forlaget
Denne boka er en vegviser til hjemmelaging av pølser og hjemmebrygging av øl.
Begge deler blir minst like godt som tilsvarende masseproduserte varer – og er selvsagt mye morsommere å servere!
Boka Pølser og øl legger vekt på de viktige metodene som må følges for å lykkes
med farsepølser, spekepølser og ekte maltøl. Med Pølser og øl som faglig ballast har
du muligheten til å utvikle dine egne produkter innen pølsenes og ølets spennende
verden. Pølser og øl hører med i vår folkelige matlaging og ernæring fra langt tilbake.
Godbiter fra kulturhistorien er derfor med som leseverdig krydder og virkningsfull
inspirasjon.
Bli pølsemaker og ølbrygger!
HELGE HAGEN (f. 1951) er bosatt i
Brumunddal. Han er utdannet naturforvalter fra Norges Landbrukshøgskole,
nå UMB (1977). Hagen har i en årrekke
arbeidet som frilanser for Norsk Skog-
museum og tidsskriftene Jakt & Fiske, Jakt, Villmarksliv og Hytteliv.
Hagen er levende opptatt av jakt og fiske og har en spesiell interesse for den norske tradisjonelle høstekulturen samt tilberedning og konservering av mat med utgangspunkt i fisk og vilt.
Helge Hagen har utgitt en rekke bøker.
De viktigste innen dette fagområdet er:
Innlandsmat (redaktør),
Kokkenes Mesterlaug Hedmark–Oppland 1993
Farmors ryper,
Landbruksforlaget 1995
Røyk og rak, tørk og grav,
Naturforlaget 2002
Når viltet er skutt – Behandling av vilt –
matoppskrifter,
Gyldendal 1992, Naturforlaget 2004
Mat på tur,
Boksenteret Konsept 2005
Fisk fra fangst til fest,
Tun Forlag 2006
Tre sterke fra Innlandet – rakefisk – akevitt – pultost (medforfatter Geir Vestad),
Gutu forlag 2012
Forlag Tun
Utgivelsesår 2007
Format Innbundet
ISBN13 9788252931631
EAN 9788252931631
Språk Bokmål
Sider 150
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket