I denne boka er handlingene i stor grad knyttet til forhold mellom barn og ungdom på den ene siden, og eldre, ofte foreldre, besteforeldre, en tante eller onkel på den andre siden. Unge menneskers sårbarhet står sentralt, og novellene spenner over et vidt spekter av sterke følelser, fra det gode og varme til tragedie og hevn. Men historiene forteller også om voksnes sårbarhet, lengsler, og forunderlig ondskap, i møte med de unges liv.
Plutselig for sent er Per Neverliens andre novellesamling. Den første novellesamlingen, I en hage ved en fjord, fikk til dels meget gode kritikker. Den boken inneholdt fortellinger som handlet om eldre mennesker, gjerne ektepar. I "Plutselig for sent" er handlingene i stor grad knyttet til forhold mellom barn og ungdom på den ene siden, og eldre, ofte foreldre, besteforeldre, en tante eller onkel på den andre siden. Unge menneskers sårbarhet står sentralt, og novellene spenner over et vidt spekter av sterke følelser, fra det gode og varme til tragedie og hevn. Men historiene forteller også om voksnes sårbarhet, lengsler, og forunderlig ondskap, i møte med de unges liv. Midt i alvoret finnes det mange glimt av lun humor, og de fleste voksne vil nok kjenne seg igjen i mange av situasjonene. Dette er en bok for voksne i alle aldre.
Forlag Peros forl.
Utgivelsesår 2003