Da rimsamlingen Pling i bollen – fine og ufine barnerim kom i fjor, introduserte den leseren for en enestående verden, der steiner i en ur kan havne i heftig diskusjon og en dachs uten videre kan bli venn med en laks. Suksessforfatteren Ingvild Rishøis barnerim pekte respektfullt, men ertende tilbake på sjangerens store mestere, som Inger Hagerup og André Bjerke, men først og fremst var dette rim for en ny generasjon. Noen var rørende og lune, de fleste var ville og underlige, og felles for dem alle var en fengende rytme og melodiøs stil som nærmeste ba om å bli musikk. Lydboka inneholder innleste rim av forfatterenMusikerne Eirik Askerøi, Øystein Bergsvik og Terje Nodby, sistnevnte kjent fra Mytekalenderen, har tatt konsekvensen av dette, og spilt inn nydelige musikalske versjoner av rimene med blant annet Haddy N’jie som vokalist.
Utgivelsesår 2012
Format CD
ISBN13 9788202378004
EAN 9788202378004
Tildelt litteraturpris Bildebokprisen 2011
Nå kan du det.
Nå kan du det, nå kan du det, jeg holder ikke nå
Jeg stopper opp, du ruller vekk, og himmelen er blå.
Der sykler du, du sykler nå! Blant lavblokker og stein
i junisol, med vinglefart, og tynne, brune bein.
Jeg står igjen på asfalten, litt andpusten og svett
med merker inni hendene fra ditt bagasjebrett.
Der ruller du så fint avsted, så svinger du, du klarer det og smilet ditt er veldig bredt
alt ble med ett så veldig lett:
En madagskveld, en sykkel og en plastflaske med vann
en jente og en asfaltplass og brennesle og sand
Og ikke visste vi at man kan bli så glad og fri
på en parkeringsplass rett bakom Moltzau trykkeri.